This website is not maintained anymore. If you want to keep track of me or my projects (or hire me) check www.conveniencefactory.com or follow me @conveniencedev

Ruwebit
HARDWARE REVIEWS, DIY PROJECTS, IN-DEPTH ARTICLES
Start DIY projectsReviewsHow-to'sNewsAutomotiveAbout the websiteArchive | Most popularLast updatedTags Sitemap
androidgooglegsm'snewssmartphonewindows mobile
Microsoft en de mobiele markt
Download article as PDF
By Maurice on February 6, 2009 popularity:
Microsoft heeft liggen slapen in smartphone land en nu is het bang. Bang voor Apple en bang voor Google. Ze lagen te slapen toen multitouch schermen betaalbaar werden.
Toen Apple - altijd op zoek naar innovatieve oplossingen - het multitouch scherm aangreep en hier een iPhone omheen bouwde was de strijd eigenlijk al verloren. Mijn voorspelling: Microsoft verliest het grootste deel van de smartphone markt aan Apple, maar ook aan Google. Google - altijd op zoek naar nieuwe markten - zag het succes van de iPhone en kwam met het Android software platform, dat ook van begin af ontworpen is voor een multitouch scherm. Correctie, dat schijnt niet het geval te zijn. Apple heeft Google zelfs verzocht om geen multitouch scherm te gebruiken. De GPhone, die hierop gebaseerd is, is meteen een goede concurrent voor de iPhone.

"Microsoft is
van
marktleider,
marktvolger
geworden" HTC vulde met hun HTC Touch software aan wat Windows Mobile (het smartphone platform van Microsoft) miste (zie review van de HTC Touch Pro), maar het blijft een laagje bovenop het werkelijke besturingssysteem. Een eindgebruiker prikt daar zo doorheen: het is niet mooi geintegreerd en voelt traag aan. Microsoft is van marktleider, marktvolger geworden en moet nu alle zeilen bijzetten om bij te blijven. En dat lukt alleen als ze Windows Mobile rigoureus redesignen. HTC wacht niet op Microsoft, ze hebben Android inmiddels al omarmd.

En Nokia en anderen fabrikanten dan? Tja, die hebben mijn inziens ook liggen slapen. Van het onderhouden van een eigen platform zullen ze af moeten stappen. Je ziet dat de afgelopen jaren veel fabrikanten overgestapt zijn op Windows Mobile. Ik voorspel dat velen de komende tijd de overstap zullen maken naar Android. Bij gebruik aan concurrentie zal ook Windows Mobile als platform nog steeds een redelijk markt aandeel blijven behouden, maar niet meer het overgrote deel. IPhone, Android en Microsoft zullen de markt domineren.

Update: Net toen ik dit artikel geschreven had verscheen er een nieuwsbericht op Tweakers. Microsoft heeft het licht gezien. Ze gaan in Windows Mobile 7 multitouch toevoegen. Maar pas in april 2010 op zijn vroegst.


Copyright © 1999-2010 by Maurice de Bijl. This article was published on 2009-02-06 in android  google  gsm's  news  smartphone  windows mobile

Was this article useful to you? Please help me by using the toolbar below to tweet the article, give it an eKudo or add it to Hyves, Facebook, Delicous, Digg or another site. Thanks!

Download article as PDF

POPULAR TAGS
Show all tags
SEARCH KEYWORD
FOLLOW ME
Twitter